- Placuszki drożdżowe
- Potrawka z patisonami
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Zupa szpinakowa
- Pomidorowy koktajl
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Racuszki gryczane
- Leśny przysmak na kolację
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Deser biało czerwony
- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Koktajl z owoców sezonowych
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Pieczeń barania po angielsku
- Sałatka owocowa
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Ryż z truskawkami
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Lody czekoladowe
- Przecier z cukinii
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Surówka z cykorii
- Surówka z selera z owocami
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Daktylowe roladki
- Croque monsieur i croque madame
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Blinki z cukinii
- Cukinia z mięsem mielonym
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Ryba po grecku II
- Naleśniki z jagodami
- Makaron w sosie Mornay
- Otulona brzoskwinia
- Tarta z brokułami lub z porami
- Botwina
- Sałatka z tofu
- Pierniczki całuski
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Omlet po włosku (frittata)
- Murzynek
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Galaretka z soku z porzeczek
- Cytrynowe masło
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Deser z kaszy jaglanej
- Zupa cytrynowa
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Zupa krem z zielonego groszku
- Bruschetta na kilka sposobów
- Sezamowa marchew