- Makaron z serem i warzywami
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Jabłko duszone
- Chrupiący serek z gruszką
- Naleśniki z serem
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Galaretka z surowymi owocami
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Pierniczki
- Potrawka z kurczaka
- Sos czekoladowy
- Sos wiśniowy do owoców
- Sorbet porzeczkowy
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Mielonka z dodatkami
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Karpatka
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Tarta wiśniowa
- Schab z pomarańczami
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Krem z pomidorów
- Zupa krem z zielonego groszku
- Owoce pasteryzowane
- Pasta (dip) z bobu
- Kartoflanka przecieranka
- Sałatka z truskawek i mięty
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Kisiel z malinami
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Filet z indyka w soku owocowym
- Chleb alpejski z orzechami
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciasto z dynią
- Bułeczki z kapustą
- Placek z cukinii
- Puszysty mus wieloowocowy
- Biszkopt (bez glutenu)
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Szejk niekoniecznie arabski
- Ciasto do pizzy: kruche
- Zupa szczawiowa
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Lekka rybna
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Zupa francuska
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Murzynek
- Sałatka owocowa na słono
- Sałatka z cykorii i owoców
- Uszka
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Pierogi kresowe