- Rogaliki z powidłami
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Zupa-krem z marchwi
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Konfitury (i sok) z malin
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Łagodne chili
- Masło czosnkowe
- Tortilla hiszpańska
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Lody jagodowe z miętą
- Krem z cukinii
- Sos różowy
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Pieczone pierożki z serem
- Ciastka orzechowe
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kruche spiralki
- Spaghetti z pulpetami
- Surówka z kminkiem
- Wycinanki z sera
- Ryba w sezamie
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Lody bananowe (bez mleka)
- Pesto po polsku
- Zapiekanki z bagietki
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Sos czekoladowy
- Kurczak z ryżem
- Zupa jarzynowa
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Makaron z serem
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Zupa krem z grzankami
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Legumina cytrynowa
- Lody czekoladowe
- Jajka faszerowane
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Mazurek nugatowy
- Kartoflanka przecieranka
- Babeczki z szynką i serem
- Sałatka warzywna w marynacie
- Grzybek śmietanowy
- Chleb (przepis podstawowy)
- Schab z rodzynkami
- Pascha
- Kaczka z jabłkami
- Omlet z cukinią i papryką
- Zupa-krem z kukurydzy
- Różowy koktail truskawkowy
- Tarta - kruche ciasto