- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ryba z cukinią
- Kurze zawiniątka
- Kanapka z pastą jajeczną
- Surówka z jabłek i dyni
- Szwedzki łosoś
- Ciasto na ptysie
- Galaretka z pigwy
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Młode warzywa z pieca
- Risotto z łososiem
- Naleśniki z jagodami
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Sałatka owocowa na słono
- Sałatka z truskawek i mięty
- Pierogi z soczewicą
- Puchatkowe ciasteczka
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Omlet po francusku
- Bułki maślane
- Mielona wołowina po chińsku
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Makaron z sosem dyniowym
- Spatzle
- Ciasto marchwiowe z figami
- Kurczak z czereśniami
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Ryżowa szarlotka
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Jajka marynowane w occie
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Grzanki parmezanowe
- Tęczowy sorbet
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Sernik tradycyjny
- Schab pieczony po galicyjsku
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Puchate pyzy
- Krem twarożkowy z owocami
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Biszkopt z owocami
- Przysmak serowy
- Schab z rodzynkami
- Spaghetti z pulpetami
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Koktajl brzoskwiniowy
- Indyk przekładany
- Placuszki drożdżowe
- Różowy koktail truskawkowy
- Placki z jabłkami
- Cukinia faszerowana serem
- Zupa jarzynowa
- Pączki (bez glutenu)