- Napój marchwiowo- truskawkowy
- Delikatny i puszysty sernik
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Cannelloni ze szpinakiem
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Legumina cytrynowa
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Ciasto z owocami
- Kisiel z malinami
- Owoce ze słoika
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Paluszki z kurczaka z sosami
- Jeż z awokado
- Otulona brzoskwinia
- Barszcz postny
- Słoneczna sałatka
- Szpinakowa zapiekanka
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Batony orzechowo-kokosowe
- Babeczki z musem owocowym
- Makaron z warzywami
- Kurczak z pomidorami
- Delikatny sernik
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Figowe rogaliki
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Pasztet z łososia
- Pieguski
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Kotlety z płatków owsianych
- Sos majonezowy
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Rulonik z szynki
- Amerykańska szarlotka
- Rolady z kurzych piersi
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Zupa ogórkowa
- Rulonik z warzywami
- Tartinki
- Kurczak z czereśniami
- Banany z szynką
- Puchate pyzy
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Placuszki z cukinii
- Sola meuniere
- Sałatka z cykorii i owoców
- Omlet po włosku (frittata)
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Owsiane chrupki
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Pomidory nadziewane ryżem
- Surówka z cykorii
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Włoska zupa jarzynowa