- Placki z cukinii
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Rogaliki z powidłami
- Naleśniki meksykańskie
- Kotleciki z tuńczyka
- Deser gruszkowy
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Ciasto marchwiowe
- Ciasto z jabłkami
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Grzanki z mozzarellą
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Szwedzkie ciasteczka świąteczne
- Rulonik z pieczonym kurczakiem
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Murzynek Jaś
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Kacze piersi z wiśniami
- Ogórki faszerowane
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Zupa z marchwi
- Kluski serowe
- Potrawka z patisonami
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Omlet po włosku (frittata)
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Koktajl owocowy na lodach
- Gjuwecz po słowiańsku
- Naleśniki z jagodami
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Ślimaki daktylowe
- Kurczak w potrawce
- Pieczone jabłka
- Konfitury (i sok) z malin
- Knedle ze śliwkami
- Pulpety z koperkiem
- Blinki z cukinii
- Surówka z marchwi
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Zdrowy bigos
- Krem z cukinii
- Sałatka z cukini
- Omlet grzybek z owocami
- Surówka zimowa
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Szparagi pod beszamelem
- Białe leczo
- Ciasto marchwiowe z figami
- Trufle czekoladowe
- Pulpety
- Biszkopt
- Ryba po grecku II
- Fasola z miodem i cytryną
- Chleb kukurydziany
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)