- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Puree z bakłażana
- Sałatka z malin i arbuza
- Rozmaitości na parze
- Cytrynowy biszkopt
- Nadziewany kabaczek
- Omlet arabski
- Zupa z dyni na słono
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Ciasteczka czekoladowe
- Naleśniki (bez glutenu)
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Budyń karmelowy
- Kotleciki z soji
- Leniwe bez białego sera
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Przecier jabłkowy
- Zdrowy bigos
- Cukinia faszerowana serem
- Placuszki cukiniowe
- Białe leczo
- Sorbet arbuzowy
- Pomidorowa z lanymi kluseczkami
- Lody twarożkowe
- Surówka z jabłek i dyni
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Ciasto na ptysie
- Kolorowy ryż
- Niesłodka zupa z dyni
- Surówka z dyni
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Surówka z marchewki
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Zupa z kabaczków
- Pierogi kaukaskie
- Daktylowe kulki
- Ratatuja nicejska
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Pascha II
- Bakłażany zapiekane
- Kruche pierniczki
- Ryba cytrynowa
- Masa czekoladowa
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Indyk z marchewką
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Grzybek śmietanowy
- Otulona brzoskwinia
- Pulpeciki pod beszamelem
- Sałatka z żurawinami i ryżem