- Babka drożdżowa III
- Tarta wiśniowa
- Cukinia z wody
- Zupa krem z cukinii
- Mrożone bezy z malinami
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Spaghetti z cukinią
- Zupa jabłkowa
- Szparagi w cieście
- Kruche ciasteczka
- Surówka z marchwi
- Zupa gulaszowa
- Faszerowane papryki
- Śliwkowa legumina
- Zupa migdałowa
- Sos czekoladowy
- Budyniowa zupa malinowa
- Babeczki z szynką i serem
- Zupa z dyni na mleku
- Grzanki parmezanowe
- Jogurt własnej roboty
- Zapiekanka z marchwi
- Biszkopciki domowe
- Pomidorki sauté
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Panierowane serki pleśniowe
- Omlet z pomidorami i papryką
- Ciasto na ptysie
- Smażona mozzarella
- Chłodnik pomidorowy
- Wyraziste tofu
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Sok jagodowy
- Jajka faszerowane
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Naleśniki z mięsem
- Chrupiące kaczuszki
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Francuskie kiełbaski serowe
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Drób z porzeczkami
- Krem z cukinii
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Pyzy
- Galaretka z surowymi owocami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Sos koperkowy
- Chleb pita
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Surówka z cykorii i natki
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym