- Kapusta pekińska z patelni
- Ryba cytrynowa
- Pasta (dip) z bobu
- Kisiel malinowy
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Deser gruszkowy
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Mrożone owoce na patyku
- Słodka bułka marchewkowa
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Szpinak z baraniną
- Ryba z cukinią
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Filet z indyka w soku owocowym
- Kruche pierniczki
- Caprese
- Klopsiki cielęce
- Masło czosnkowe
- Bitki panierowane z wariacjami
- Brzoskwinowe oczko
- Zupa kukurydziana
- Chrupiący serek z gruszką
- Zapiekanka twarożkowa na słodko
- Mrożone owoce
- Bułgarski chłodnik
- Zupa szpinakowa
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Słoneczna sałatka
- Grzybek śmietanowy
- Wytrawne kruche ciasto
- Krem z kalafiora
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Ryba w sezamie
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Kartoflanka przecierana
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Chleb kukurydziany
- Mazurek nugatowy
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Sałatka mięsna z morelami
- Jabłka z aronią
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Karp w szarym sosie
- Kaszka z buzią
- Kisiel z malinami
- Różowa zupa owocowa
- Sałatka z truskawek i mięty
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Omlet po włosku (frittata)
- Chrupiące babeczki
- Jajka marynowane w occie
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Racuszki z dyni
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)