- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Misie patysie - ciasto
- Rulonik z warzywami
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Krem bananowy
- Cukinia z mięsem mielonym
- Makrobiotyczne gołąbki
- Karpatka
- Orzechy w czekoladzie
- Trufle czekoladowe
- Indyk przekładany
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Tarta z brokułami lub z porami
- Pączki (bez glutenu)
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Bananowa manna
- Domowy kisiel wiśniowy
- Racuchy z kurczakiem
- Uszka
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Lody bananowe (bez mleka)
- Kopytka (bez jajek)
- Cytrynowe masło
- Surówka z żurawiną
- Lane kluski (bez glutenu)
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Pieguski
- Soja prawie po bretońsku
- Deser z rabarbarem
- Frittata z warzywami
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Kruche ciasto z truskawkami
- Kurczak z marchewką i curry
- Spaghetti
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Szejk niekoniecznie arabski
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Szpinak z baraniną
- Spaghetti z papryką
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Kruche wiatraczki
- Potrawka z kurczaka z warzywami w sosie pomarańczowym z curry
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Lekka rybna
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Pierogi kaukaskie
- Kolorowe gnocchi
- Kartoflana zapiekanka
- Chłodnik
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Niezły pasztet z fasoli
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Omlet z cukinią i papryką
- Daktylowe kulki
- Szpinakowa zapiekanka