- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Filet z indyka w soku owocowym
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Owoce pasteryzowane
- Śliwkowa legumina
- Korż - placek kresowy
- Kostka z kaszki manny
- Kuskus jak prawdziwy
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Puree z bakłażana
- Jajka z szynką w majonezie
- Sałatka mięsna z morelami
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Pierogi z młodą kapustą
- Banany z szynką
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Ryba w sezamie
- Surówka zimowa
- Sos winegret
- Zupa pomidorowa
- Kapusta z sosem sojowym
- Caprese
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Muffiny jagodowe
- Sok jabłkowy
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Pasta z łososia
- Ryba po żydowsku
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Śliwkowy omlet
- Pulpety
- Ciasto do pizzy: kruche
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Biszkopty bezglutenowe
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Przecier owocowy
- Zupa jabłkowa
- Surówka z selera z owocami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Zupa krem z cukinii
- Surówka z cykorii i natki
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Sorbet porzeczkowy
- Eskalopek z pomidorem
- Pieczone pierożki z serem
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Placuszki jabłkowe
- Cukinia z wody
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Indyk w galarecie
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Ryba po grecku II
- Różności pod beszamelem