- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Placki z cukinii
- Surówka z cykorii i natki
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Dip fasolowy
- Cygański kociołek
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Sos pomidorowo-warzywny
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Sos prowansalski aioli
- Bezy (bez mleka)
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Puchatkowe ciasteczka
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Krem jabłkowy
- Rogaliki
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Chleb ziołowy
- Szparagi solo
- Faszerowane papryki
- Placuszki cukiniowe
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Zimny pomidor
- Sałatka z arbuza i fety
- Pomidorowa z bazylią
- Pierogi z jagodami
- Zupa szczawiowa
- Schab winny
- Napoleonki
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Makaron z sosem szpinakowym
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Piernik
- Schab pieczony po galicyjsku
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Ziemniaki faszerowane
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Owoce pasteryzowane
- Szejk niekoniecznie arabski
- Frittata z warzywami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Kisiel owocowy
- Sałatka grecka III
- Sałata z pomidorów
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Lody twarożkowe
- Zupa krem z marchwi
- Duszona ryba z warzywami
- Gołąbki z winogronowych liści
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Różowa zupa owocowa
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Pierniczki
- Słodkie kaszotto
- Deserowa zupa owocowa