- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Racuszki gryczane
- Murzynek Jaś
- Jabłko z sałatką ryżową
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Pizza z owocami
- Ryba z porami i marchewką
- Grzanki z mozzarellą
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Zupa jagodowa
- Schab pieczony po galicyjsku
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Kotleciki cielęce
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Delikatny i puszysty sernik
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Sałatka grecka III
- Kostka z kaszki manny
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Babeczki z szynką i serem
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Cukiniowe ciasto
- Omlet po polsku
- Zupa z dyni
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Papryka faszerowana warzywami
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Spaghetti z pulpetami
- Muffiny jagodowe
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Jagodzianki
- Sałatka z truskawek i melona
- Koktajl brzoskwiniowy
- Sałatka łakomczucha
- Kompot z suszu
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Powidła śliwkowe
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Ryba cytrynowa
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Słoneczna sałatka
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Pierogi ruskie
- Racuszki serowe
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Zimowy kurczak
- Wołowina w sosie
- Macaroni & cheese
- Mulatki z bakaliami
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Kotleciki z tuńczyka
- Galaretka z pigwy