- Naleśniki (bez glutenu)
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Jajka marynowane w occie
- Tarta (bez glutenu)
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Puszysty mus wieloowocowy
- Batony orzechowo-kokosowe
- Gjuwecz po słowiańsku
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Placuszki cukiniowe
- Placuszki jabłkowe
- Lody bananowe (bez mleka)
- Różności pod beszamelem
- Zupa z soczewicy
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Felafelki
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Kokosowy sernik
- Domowe pesto uproszczone
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Ziemniaki po węgiersku
- Zupa krem z kalafiorów
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Owocowe zabawki
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Chleb pita
- Szwedzki łosoś
- Kruche wiatraczki
- Fasola z miodem i cytryną
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Przysmak serowy
- Placuszki z cukinii
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Nektarynkowy krem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Sałatka owocowa
- Kotlety gryczane
- Trufle czekoladowe
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Zupa nic (bez glutenu)
- Surówka z żurawiną
- Sałatka owocowa na słono
- Szpinak z baraniną
- Bitki panierowane z wariacjami
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Szarlotka biszkoptowa
- Kompot ze śliwek
- Bakłażany duszone
- Lody na patyczkach
- Kuszące jabłka
- Kapusta z sosem sojowym
- Mielona wołowina po chińsku
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Sorbet owocowy