- Kruche babeczki z masą orzechową
- Cytrynowe masło
- Pyzy
- Słone patyczki
- Dip fasolowy
- Zupa jabłkowa z curry
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Trufle czekoladowe
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Budyń z żółtkiem
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Ryba po grecku II
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Legumina śliwkowa
- Zupa migdałowa
- Ryba po grecku
- Krem twarożkowy z owocami
- Daktylowe roladki
- Różności pod beszamelem
- Zimowy kurczak
- Sos winegret
- Baba wielkanocna z szafranem
- Łosoś znad zatoki
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Croque monsieur i croque madame
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Zupa selerowa
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kurczak w sosie cytrynowym
- Ryba po azjatycku
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Koszyczek z pomidora
- Cannelloni ze szpinakiem
- Stworki z ciasta serowego
- Makaron z sosem szpinakowym
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Omlet po włosku (frittata)
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Mozzarella w karecie
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Pomidory faszerowane sałatką majonezową
- Omlet arabski
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Sałatka arabska tabuleh
- Łazanki zapiekane z owocami
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Chłodnik z pomidorów
- Chrupiące babeczki
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Racuchy drożdżowe
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Zupa jabłkowa
- Naleśniki z jagodami
- Mus z kaszy manny
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Placuszki z cukinii
- Sałatka z arbuza i fety
- Mięso duszone po turecku