- Ziemniaki po hiszpańsku
- Sałatka z bakłażanów
- Cukinia z wody
- Ziemniaki pieczone
- Zupa szczawiowa
- Słodkie kaszotto
- Owoce pasteryzowane
- Sałata z truskawkami
- Mleczne wafelki
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Ciasto z jagodami ucierane
- Trufle czekoladowe
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Sernik na zimno
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Torcik z galaretką
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Zrazy z kury
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Spaghetti z cukinią
- Owoce w czekoladzie
- Sos koperkowy
- Tort czekoladowy
- Zupa jagodowa
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Zupa z pulpetami
- Sałatka warzywna w marynacie
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Sorbet owocowy
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Dipy jogurtowe
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Papryka faszerowana warzywami
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Naleśniki z mięsem
- Pączki z białego sera
- Koktajl z owoców sezonowych
- Układanka warzywno-owocowa
- Krem z pogniecionych truskawek
- Niesłodka zupa z dyni
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Kaczka z jabłkami
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Cukinia z mięsem mielonym
- Placuszki serowe
- Kolorowa jajecznica
- Zrazy z pieca
- Chleb ziołowy
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Pasta z awokado
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Kapuśniak