- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Ryba z cukinią
- Bitki panierowane z wariacjami
- Zupa ogórkowa
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Chłodnik z pomidorów
- Bułki maślane
- Kuszące jabłka
- Pomidory z papryką po włosku
- Budyń z żółtkiem
- Mięso duszone po turecku
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Botwina
- Duszona ryba z warzywami
- Owsiane chrupki
- Pierogi z owocami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Chleb pita
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Ślimaki daktylowe
- Zapiekanka z drobiu
- Ciasto na ptysie
- Halibut pod parmezanem
- Mak z łamańcami
- Surówka z marchwi i jabłka
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Blinki z cukinii
- Leśny przysmak na kolację
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Daktylowe roladki
- Kotlety mielone dla dzieci
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Tort (bez glutenu)
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Ciastka owsiane
- Aromatyczny schab
- Puree ziemniaczane
- Krupnik
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Suszone pomidory
- Pasta (dip) z bobu
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Migdały w karmelu
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Ryba z porami i marchewką
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Różowa kaszka
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Rulonik z serem
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Kisiel mleczno-owocowy
- Kopytka (bez jajek)