- Kompot z rumiankiem
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Chrupiące kaczuszki
- Zupa z dyni
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Dip fasolowy
- Sorbet owocowy
- Wiśniowa legumina
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Amerykańska szarlotka
- Tarta cebulowa II
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Warzywa smażone w cieście
- Placuszki jabłkowe
- Jaś na słodko
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Zupa śliwkowa
- Placuszki drożdżowe
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Ziemniaki faszerowane
- Krem z pogniecionych truskawek
- Lody twarożkowe
- Migdały w karmelu
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Trufle czekoladowe
- Muffiny jagodowe
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Kruche pierniczki
- Tarta owocowa
- Surówka z cykorii
- Niezły pasztet z fasoli
- Zupa owocowa
- Delikatny sernik
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Rogaliki z powidłami
- Domowe pesto uproszczone
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Grecki gulasz z drobiu
- Pomidory nadziewane ryżem
- Blinki z cukinii
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Makrobiotyczne gołąbki
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Mozzarella w karecie
- Pascha II
- Pieczone jabłka
- Szybka ryba po grecku
- Surówka zimowa
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Puree ziemniaczane
- Masło czosnkowe
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Pulpety z koperkiem