- Ryba po azjatycku
- Cukiniowe ciasto
- Suszone pomidory
- Soja prawie po bretońsku
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Łosoś znad zatoki
- Galaretki
- Pomidorki sauté
- Pieczone pierożki z serem
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Placuszki jabłkowe
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Słone patyczki
- Kluski kładzione z jabłkami
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Omlet po włosku (frittata)
- Tarta ze szpinakiem
- Pierniczki całuski
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Deser gruszkowy
- Polski sos wielkanocny
- Tarta prawie Tatin
- Chleb (bez glutenu)
- Kotleciki cielęce
- Naleśniki biszkoptowe z truskawkami
- Zapiekanka rybna
- Ciasto z jagodami kruche
- Zrazy z kury
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Puree z marchwi
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Cannelloni ze szpinakiem
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Zupa selerowa
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Sorbet porzeczkowy
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Ciasto (bez mleka)
- Sałatka z grilla
- Kurczak z ananasem
- Wycinanki z sera
- Sos różowy
- Risotto z łososiem
- Makaron rozmaitości
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Zapiekanka turecka z miodem
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Naleśniki z serem
- Biszkopt z owocami
- Smażona mozzarella
- Omlet po francusku
- Zupa z dyni na mleku
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Chleb alpejski z orzechami
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Fritata - warzywa w jajku