- Kompot z suszu
- Koktajl brzoskwiniowy
- Topione pomidory
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Ryba po żydowsku
- Domowy budyń
- Banany z szynką
- Bułki maślane
- Słone patyczki
- Chleb ziołowy
- Wołowina z fasolką szparagową
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Rulonik z warzywami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Puree z dyni
- Napój różany
- Omlet grzybek z owocami
- Puchatkowe ciasteczka
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Gołąbki po grecku
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Pierwsze mięsko
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Kisiel żurawinowy
- Eskalopek z pomidorem
- Kluski serowe
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Tarta cebulowa II
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Grecka zapiekanka warzywna
- Omlet z pomidorami i papryką
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Owocowa legumina
- Zapiekane kanapki liliputa
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Miodek cebulowy
- Zupa z pulpetami
- Surówka z dyni
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Krupnik
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Babeczki z serem
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Kisiel malinowy
- Jeż z awokado
- Kruche plastry cytrusów
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Pierogi kresowe