- Naleśniki z farszem twarogowym
- Kruche plastry cytrusów
- Cytrynowe masło
- Placek z cukinii
- Kotleciki cielęce
- Muffiny jagodowe
- Pomidorki sauté
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Pierwsze mięsko
- Kotlety z płatków owsianych
- Zupa śliwkowa
- Chrupki Krzysia
- Chrupiące kaczuszki
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Budyń z żółtkiem
- Surówka z cykorii i natki
- Placki z cukinii
- Budyń karmelowy
- Terrine z białego sera
- Szpinakowa zapiekanka
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Powidła śliwkowe
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kapusta pekińska z patelni
- Zupa krem z marchwi
- Zupa jarzynowa
- Zupa jabłkowa
- Cukinia faszerowana serem
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Sałatka makaronowa
- Puchatkowe ciasteczka
- Zrazy z pieca
- Krem z pomidorów
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Lody bananowo - czekoladowe
- Cygański kociołek
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Koszyczek z pomidora
- Arabski chleb pita
- Placuszki z cukinii
- Omlet arabski
- Amerykańska szarlotka
- Sałatka z malin i arbuza
- Słodkie kaszotto
- Tarta szpinakowa
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Surówka z marchwi
- Sos wiśniowy do owoców
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Owocowa legumina
- Placuszki cukiniowe
- Deser owocowy
- Francuskie kiełbaski serowe
- Potrawka z kurczaka
- Faszerowane kurze piersi
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Pasta - jajo i basta