- Sos jogurtowy
- Pieczeń cielęca
- Zupa ogórkowa
- Sałatka ryżowa
- Brzoskwinowe oczko
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Cukinia z wody
- Marchewka z brukselką
- Koktajl mleczno-owocowy
- Sałatka z arbuza i fety
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Rolada serowa
- Sos polski
- Galaretka z pigwy
- Szarlotka miękka
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Baba wielkanocna z szafranem
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Budyń karmelowy
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Jajka mimoza
- Barszcz ukraiński
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Jajka faszerowane
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Karp w szarym sosie
- Owoce w czekoladzie
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Bułgarski chłodnik
- Pasta - jajo i basta
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Łagodne chili
- Makaron z pesto pietruszkowym
- Zupa z marchwi
- Sos czekoladowy
- Zupa jagodowa
- Kaczka z jabłkami
- Mulatki z bakaliami
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Bitki panierowane z wariacjami
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Biszkopt
- Zupa nic
- Pasta z kurczaka
- Dal z soczewicy
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Jagodzianki
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Sałatka łakomczucha
- Sałatka szpinakowa
- Placuszki-kaczuszki
- Bowl bezalkoholowy
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Placki z cukinii
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Mielona wołowina po chińsku
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Kartofle duszone