- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Jabłka w cieście
- Tarta prawie Tatin
- Pulpeciki pod beszamelem
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Pierwsze mięsko
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Chleb razowy z kminkiem
- Tarta jabłkowa II
- Rurki z kremem pistacjowym
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Jajka panierowane
- Omlet po polsku
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Suszone pomidory
- Śliwkowy omlet
- Faszerowane papryki
- Tarta brokułowa
- Puree z marchwi
- Sałatka z tofu
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Sałatka z ziemniaków z serem blue
- Owocowa legumina
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Domowy budyń
- Szaszłyki z łososia
- Kisiel z malinami
- Sałatka z truskawek i mięty
- Mleczne wafelki
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kartoflanka przecierana
- Różowa zupa owocowa
- Sok jagodowy
- Sałatka ryżowa z curry
- Babeczki z szynką i serem
- Paszteciki (bez jajek)
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Croque monsieur i croque madame
- Topione pomidory
- Szpinakowe pesto
- Krem z kalafiora
- Ratatuja nicejska
- Kaczka z jabłkami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Bitki panierowane z wariacjami
- Galaretki
- Racuszki serowe
- Trufle czekoladowe
- Placuszki cukiniowe
- Zapiekanka z drobiu
- Ciasto z owocami
- Surówka z cykorii i natki
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ziemniaki pieczone
- Krem jarzynowy z indykiem
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)