- Owoce ze słoika
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Zapiekanka brokułowa
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Placki ziemniaczane
- Zupa krem z kalafiorów
- Kartoflana zapiekanka
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Kartofle duszone
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Sos koperkowy
- Niesłodka zupa z dyni
- Chłodnik
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Galaretki
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Kruche wiatraczki
- Gołąbki z winogronowych liści
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Delikatny sernik
- Migdały w karmelu
- Rogaliki z powidłami
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Omlet arabski
- Chrupiące kaczuszki
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Rogaliki kokosowe
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Kulki mięsne po szwedzku
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Macaroni & cheese
- Sałatka z truskawek i melona
- Jabłkowy kurczak
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Krupniczek mamy
- Owocowa legumina
- Zrazy z pieca
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Pierniczki całuski
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Ziemniaki faszerowane
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Kuskus jak prawdziwy
- Sezamki
- Zupa-krem z kukurydzy
- Racuszki gryczane
- Racuchy z kurczakiem
- Trufle z herbatników
- Mielonka z dodatkami
- Cukiniowe ciasto
- Risotto z łososiem
- Mus truskawkowy II
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Pączki (bez glutenu)
- Kartoflanka przecieranka
- Spaghetti