- Schab pieczony po galicyjsku
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Ciasto na ptysie
- Zimowy kurczak
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Mozzarella w karecie
- Grejpfrut z sałatką z kurczaka
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Tarta jabłkowa II
- Owocowy indyk
- Barszcz postny
- Sos prowansalski aioli
- Pomidorowy koktajl
- Szarlotka biszkoptowa
- Croque monsieur i croque madame
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Surówka z marchwi
- Naleśniki z sosem mornay
- Tarta z brokułami lub z porami
- Truskawki w czekoladzie
- Lody dla młodych
- Grzanki III
- Zupa z soczewicy
- Sałatka z malin i arbuza
- Eskalopek z pomidorem
- Kapuśniak
- Mielonka z dodatkami
- Makaron rozmaitości
- Kisiel malinowy
- Spaghetti z cukinią
- Batony orzechowo-kokosowe
- Babeczki z musem owocowym
- Powidła śliwkowe
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Jabłka w cieście
- Rulonik z szynki
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Sałatka z drobiem i morelami
- Tarta (bez glutenu)
- Pizza (bez glutenu)
- Sałatka owocowa
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Mrożone bezy z malinami
- Fasola z miodem i cytryną
- Rozmaitości na parze
- Bananowa manna
- Jajka faszerowane
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Krupniczek mamy
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Ciasto z jagodami ucierane
- Spaghetti z sosem pesto
- Sałatka owocowa
- Sałatka z truskawek i mięty
- Kurczak w potrawce
- Kolorowa jajecznica