- Pierwsza zupka jarzynowa
- Figowe rogaliki
- Trufle czekoladowe
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Placuszki z tuńczyka
- Sorbet owocowy
- Fritata - warzywa w jajku
- Szparagi pod beszamelem
- Kuszące jabłka
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Mazurek nugatowy
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Kartoflanka przecierana
- Zupa z dyni
- Pulpety rybne
- Sok jagodowy
- Powidła śliwkowe
- Sałatka makaronowa
- Koktajl mleczno-owocowy
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Bezy (bez mleka)
- Felafelki
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Bułeczki serowe
- Pieczeń cielęca
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Pyszna pasta z tofu
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Ciasto na ptysie
- Mus śliwkowy
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Sos pomidorowy klasyczny
- Owoce w czekoladzie
- Chleb ziołowy
- Chleb pita
- Ciasto scrabble
- Cukinia z mięsem mielonym
- Pierogi kaukaskie
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Ogórki faszerowane
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Dal z soczewicy
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kotlety gryczane
- Krupniczek mamy
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zupa z soczewicy
- Pizza hawajska
- Kisiel z jabłkiem
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Bułeczki z kapustą
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Szpinakowe pesto
- Ciasto bananowe