- Zupa francuska
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Omlet z pomidorami i papryką
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Surówka z dyni
- Przecier z cukinii
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Barszcz ukraiński
- Deser brzoskwiniowy
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Koktajl z owoców sezonowych
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Sałatka owocowa
- Karmelowe wafelki
- Pieczone pierożki z serem
- Cudowna cukinia
- Słoneczna sałatka
- Racuszki z dyni
- Cukinie z daleka
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Zapiekanka rybna
- Bułka orzechowa
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Pierniczki całuski
- Masło czosnkowe
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Biszkopciki domowe
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Napój z owoców jagodowych
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Lody czekoladowe
- Ostre ziemniaczki
- Pierogi z jagodami
- Felafelki
- Deser biało czerwony
- Kurczak z warzywami
- Spaghetti z papryką
- Barszcz czerwony
- Kapuśniak i ogórkowa
- Zupa-krem z kukurydzy
- Zupa szczawiowa
- Tarta z żurawinami
- Budyń z żółtkiem
- Jogurt własnej roboty
- Kruchy placek ze śliwkami
- Zupa owocowa
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Pasta z bakłażana
- Mazurek cytrynowy III
- Różności pod beszamelem
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Spaghetti z cukinią
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Spaghetti z pomidorami i cukinią