- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Koktajl mleczno-owocowy
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Pasta (dip) z bobu
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Zupa z soczewicy do termosu
- Naleśniki z serem
- Omlet po francusku
- Pulpety z koperkiem
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Indyk z marchewką
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Naleśniki z żółtym serem
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pieguski
- Lody czekoladowe
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Suszone pomidory
- Ciasto scrabble
- Placek z zielonego groszku
- Ciasteczka migdałowe
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Mięso duszone po turecku
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Pierogi z owocami
- Ciasto do pizzy: kruche
- Kruche pierniczki
- Zupa pieczarkowa
- Chrupiące wafle
- Puree z marchwi
- Sorbet owocowy
- Grecki gulasz z drobiu
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Bitki z drobiu w sosie cytrynowym
- Jajka mimoza
- Uszka
- Chińskie jajka herbaciane
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Tartinki
- Łagodny hummus
- Makaron z serem
- Przecier jabłkowy
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Zapiekanka brokułowa
- Omlet po włosku (frittata)
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Bezy (bez mleka)
- Zupa nic (bez glutenu)
- Sałatka makaronowa
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Ciasto marchwiowe z figami
- Sałatka warzywna w marynacie
- Rosół z kurczaka i wołowiny
- Placki z jabłkami
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu