- Przecier jabłkowy
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Cukinie z daleka
- Sos różowy
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Grzanki z mozzarellą
- Zupa krem z zielonego groszku
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Krem truskawkowy
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Kartoflanka przecieranka
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Wołowina w sosie
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Zupa z jabłek na słono
- Kurczak z curry
- Caprese
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Słoneczna sałatka
- Kruche ciasteczka
- Lody jagodowe z miętą
- Sałatka z cukini
- Makaron z serem i warzywami
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Chrupiący serek z gruszką
- Krem z pomidorów
- Placuszki z twarogu
- Różowa kaszka
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Brzoskwinowe oczko
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Ryba po azjatycku
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Pierniczki
- Zupa szczawiowa
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Chleb (bez glutenu)
- Kurczak z warzywami
- Biszkopt z owocami
- Kolorowe gnocchi
- Szejk niekoniecznie arabski
- Drób z jabłkami
- Warzywa smażone w cieście
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Jeż
- Pasta z awokado
- Sezamki
- Faszerowane papryki
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Tarta z jabłkami
- Rulonik z szynki
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Surówka z kminkiem