- Cannelloni ze szpinakiem
- Chrupiące wafle
- Grecka zapiekanka warzywna
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Ślimaki daktylowe
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Grzanki III
- Ciasto do pizzy: kruche
- Wiśniowa legumina
- Blinki z cukinii
- Torcik z galaretką
- Łazanki zapiekane z owocami
- Lody czekoladowe
- Żółta pasta
- Konfitury (i sok) z malin
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Ziemniak w kropki
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Kapuśniak
- Mus brzoskwiniowy
- Kruche spiralki
- Pascha II
- Kurczak w migdałach
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Chleb (przepis podstawowy)
- Sałatka z arbuza i fety
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Szaszłyki z łososia
- Grzanki parmezanowe
- Faszerowane papryki
- Kruche ciasteczka ( bez glutenu)
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Mleczny przysmak
- Rolady z kurzych piersi
- Bułeczki serowe
- Surówka zimowa
- Kostka z kaszki manny
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Zupa kalafiorowa z curry
- Przecier z manną
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Sałatka litwacka
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Surówka z żurawiną
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Masa czekoladowa - ganache
- Placuszki serowe
- Kurczak pani prezes
- Strudel z jabłkami
- Kolorowy ryż
- Barszcz czerwony
- Tarta odwrócona z pomidorami
- Trufle z herbatników
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Ciasteczka migdałowe
- Przysmak serowy
- Murzynek Jaś