- Chłodnik pomidorowy
- Maślane bułeczki bez masła
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Kluski przecierane (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bułki maślane
- Spaghetti z pulpetami
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bruschetta na kilka sposobów
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Zupa ''jak miodek''
- Białe leczo
- Budyń z żółtkiem
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Smażona mozzarella
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Pierwsze mięsko
- Naleśniki (bez glutenu)
- Kruche ciasteczka
- Ciasto marchwiowe z figami
- Szparagi pod beszamelem
- Makaron z brokułami
- Kolorowe gnocchi
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Mulatki z bakaliami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ciasto z jagodami kruche
- Różowa kaszka
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Ciastka owsiane
- Knedelki z sandacza
- Kurczak w curry
- Rulonik z warzywami
- Domowy budyń
- Zupa z soczewicy do termosu
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Daktylowe roladki
- Sos pomidorowy klasyczny
- Ciasto jogurtowe
- Surówka z marchewki
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Kompot z suszu
- Koktajl z melona
- Knedle ze śliwkami
- Galaretka z surowymi owocami
- Babka pijaczka (bez glutenu)
- Kisiel mleczno-owocowy
- Korż - placek kresowy
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Sernik na zimno
- Botwina
- Słodka bułka marchewkowa
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Jajka z nadzieniem twarożkowym