- Lodowe lizaki (owocowe)
- Placki z jabłkami
- Bułgarski chłodnik
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Spaghetti z cukinią
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Surówka z żurawinami i marchwią
- Udka kurczaka z mirabelkami
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Owsiane chrupki
- Sałatka z truskawek i mięty
- Jabłka z aronią
- Sernik tradycyjny
- Ziemniaki pieczone
- Placuszki rybne orientalne
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Sorbet porzeczkowy
- Żółty chłodnik
- Rolada serowa
- Mulatki z bakaliami
- Spaghetti z papryką
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Tarta z mrożonym szpinakiem
- Papryka faszerowana warzywami
- Krem truskawkowy
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Daktylowe roladki
- Orzechy w czekoladzie
- Sałatka ryżowa z curry
- Kurczak z curry
- Placek z zielonego groszku
- Chłodnik owocowy
- Pierogi z młodą kapustą
- Ciasto do pizzy: kruche
- Pulpety z ryżem
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Croque monsieur i croque madame
- Caprese
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Babeczki z musem owocowym
- Kisiel żurawinowy
- Biurowa kartoflanka
- Placuszki-kaczuszki
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Ziemniaki po duńsku
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Placuszki serowe
- Klopsiki cielęce
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Batony orzechowo-kokosowe
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Sorbet malinowy
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Eskalopek z pomidorem
- Rogaliki
- Kokosowy sernik
- Surówka z mieszanych warzyw