- Panierowane paluszki rybne
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Domowe pesto uproszczone
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Kolorowa jajecznica
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Placek z cukinii
- Lody czekoladowe
- Ciasto z dynią
- Ostre ziemniaczki
- Koktajl z mango
- Omlet arabski
- Placuszki drożdżowe
- Zupa migdałowa
- Bułka orzechowa
- Zupa-krem z marchwi
- Masa pomarańczowa
- Niezły pasztet z fasoli
- Owocowa legumina
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Kruche pierniczki
- Pulpeciki pod beszamelem
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Tarta wiśniowa
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Owoce z kruszonką
- Jeż
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Deserowa zupa owocowa
- Chrupiące wafle
- Makaron rozmaitości
- Wigilijny kompot
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Botwina
- Ryba w sosie warzywnym
- Ciasto na ptysie
- Ciasto czekoladowe
- Mazurek cytrynowy III
- Cygański kociołek
- Zupa selerowa
- Zupa z jabłek na słono
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Cannelloni ze szpinakiem
- Makagigi - mak w miodzie z orzechami
- Pasztet z łososia
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Zupa z soczewicy do termosu
- Mus śliwkowy
- Babeczki z musem owocowym
- Surówka z marchwi i jabłka
- Kruche ciasto
- Przysmak serowy
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Croque monsieur i croque madame
- Włoska zupa jarzynowa