- Ciasteczka migdałowe
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Naleśniki z mięsem
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Deser gruszkowy
- Owoce w czekoladzie
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Blinki z cukinii
- Rozmaitości na parze
- Jajka faszerowane
- Deser jogurtowo-owocowy
- Szparagi pod beszamelem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Mielona wołowina po chińsku
- Lody bananowe (bez mleka)
- Halibut pod parmezanem
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Faworki dla małych dzieci (bez glutenu)
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Faszerowane kurze piersi
- Jogurt własnej roboty
- Żółta pasta
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Lody z jogurtu
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Budyń karmelowy
- Francuskie kiełbaski serowe
- Zapiekanka turecka z miodem
- Jajka panierowane
- Zupa z zielonej sałaty
- Potrawka z kurczaka
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Tartaletki z porami
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Chłodnik pomidorowy
- Ciasto jogurtowe
- Kuszące jabłka
- Risotto z łososiem
- Pyzy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Schab pieczony po galicyjsku
- Ostre ziemniaczki
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Surówka z żurawiną
- Zupa z dyni
- Wigilijny kompot
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Biurowa kartoflanka
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Mięso duszone po turecku
- Jaś na słodko
- Placki (bez mleka, jajek)
- Zimny pomidor
- Pieguski
- Makrobiotyczne gołąbki
- Polski sos wielkanocny
- Chleb (bez glutenu)
- Majowe ciasto z rabarbarem