- Tarta wiśniowa
- Tartinki
- Lody bananowe (bez mleka)
- Kruche ciasto z bita śmietaną
- Pasta (dip) z bobu
- Kruszonka z jabłkami
- Pieguski
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Placuszki drożdżowe
- Indyk w galarecie
- Zupa śliwkowa
- Ziemniaki po węgiersku
- Makrobiotyczne gołąbki
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Potrawka z patisonami
- Zraziki sezamkowe
- Kostka z kaszki manny
- Racuszki gryczane
- Chrupiące kaczuszki
- Sałatka owocowa na słono
- Owoce z kruszonką
- Leczo ze śliwkami
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Konfitury (i sok) z malin
- Placek z cukinii
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sorbet brzoskwiniowy
- Duszona ryba z warzywami
- Ziemniaki po bułgarsku
- Sos koperkowy
- Żółty chłodnik
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Lody jagodowe z miętą
- Koszyczek z pomidora
- Biały chłodnik
- Owocowa bomba
- Kapusta pekińska z patelni
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Kruche ciasto
- Napój z owoców jagodowych
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Spaghetti z cukinią
- Zupa migdałowa
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Babeczki z szynką i serem
- Zupa z soczewicy
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Lody bananowo - czekoladowe
- Grzanki III
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Ciasto z dynią
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Tęczowy sorbet
- Soja prawie po bretońsku
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)