- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pomidorowa z bazylią
- Smażona mozzarella
- Suszone pomidory
- Kotlety mielone dla dzieci
- Sola meuniere
- Rulonik z serem
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Marchewka z brukselką
- Zupa z soczewicy
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Korż - placek kresowy
- Soja prawie po bretońsku
- Mulatki z bakaliami
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Indyk w warzywach z porzeczkami
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Kolorowe gnocchi
- Panierowane serki pleśniowe
- Zupa pieczarkowa
- Żółty chłodnik
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Zupa selerowa
- Tarta z żurawinami
- Sernik tradycyjny
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Łazanki zapiekane z owocami
- Cytrynowy biszkopt
- Wołowina w sosie
- Ciasto na ptysie
- Tarta cebulowa II
- Zimny pomidor
- Sos wiśniowy do owoców
- Mus śliwkowy
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Wiśniowa legumina
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Pieczone kartofle
- Deser jogurtowo-owocowy
- Koszyczek z pomidora
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Spaghetti z sosem pesto
- Fritata - warzywa w jajku
- Dip fasolowy
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Surówka z marchewki
- Ryba po grecku
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Kapuśniak i ogórkowa
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Kotlety z płatków owsianych
- Makaron w sosie Mornay
- Warzywa z kuskusem (makaronem)