- Tortilla hiszpańska
- Dip fasolowy
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Rogaliki
- Ciasto (bez mleka)
- Kruche wiatraczki
- Zapiekanka z drobiu
- Kartoflanka przecieranka
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Koktajl mleczno-owocowy
- Naleśniki z serem
- Ziemniak w kropki
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Niesłodka zupa z dyni
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Cukinia z mięsem mielonym
- Zupa owocowa
- Jabłko duszone
- Zupa jabłkowa
- Polski sos wielkanocny
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Placuszki jabłkowe
- Sałatka ryżowa
- Sałatka z kwiatami
- Kawior z bakłażana
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Ogórki faszerowane
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Kotleciki z soji
- Tarta prawie Tatin
- Sałatka z bakłażanów
- Macaroni & cheese
- Spaghetti z sosem pesto
- Mazurek trójwarstwowy
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kisiel z malinami
- Zupa z dyni na mleku
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Ciasto z owocami
- Kuskus jak prawdziwy
- Śliwkowy omlet
- Koktajl wiśniowy
- Tarta ze szpinakiem
- Tęczowy sorbet
- Koktajl brzoskwiniowy
- Lody na patyczkach
- Owocowy indyk
- Pieguski
- Nektarynkowy krem
- Pączki (bez glutenu)
- Resztki lata
- Włoska zupa jarzynowa
- Bakłażany faszerowane mięsem