- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Zupa szczawiowa
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Rurki z kremem pistacjowym
- Deser biało czerwony
- Budyń (bez mleka)
- Pierogi z soczewicą
- Zupa pieczarkowa
- Piernik
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Ogórki faszerowane
- Najprostsza tarta owocowa
- Surówka z kminkiem
- Złocisty nektar
- Ciasto z jabłkami
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Pizza (bez mleka)
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Szparagi z jajkami mimoza
- Wołowina z fasolką szparagową
- Risotto z łososiem
- Leśny przysmak na kolację
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Barszcz czerwony
- Sola meuniere
- Baranina duszona po turecku
- Szybka ryba po grecku
- Puree ziemniaczane
- Szpinakowe pesto
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Zupa krem z pora
- Mus śliwkowy
- Grzanki z pieczoną fetą
- Deser brzoskwiniowy
- Rogaliki
- Surówka z dyni
- Kruche ciasto z truskawkami
- Sałatka owocowa na słono
- Błyskawiczny indyk w ogórkach
- Zupa z dyni
- Biały chłodnik
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Owoce pasteryzowane
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Zupa ze świeżych pomidorów
- Pieczone jabłka
- Krupniczek mamy
- Bułgarski chłodnik
- Wigilijny kompot
- Zupa krem z kalafiorów
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Rozmaitości na parze
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Sałatka z arbuza i fety
- Sos polski
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Mrożone bezy z malinami