- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Pierniczki całuski
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Fritata - warzywa w jajku
- Kaszka z buzią
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Zupa migdałowa
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Delikatny i puszysty sernik
- Leczo ze śliwkami
- Naleśniki z serem
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Smażone banany
- Lody na patyczkach
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron z serem i warzywami
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Galaretka z soku z porzeczek
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Sos pomidorowo-warzywny
- Legumina śliwkowa
- Faszerowana cukinia
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Kurczak z ryżem
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pasta - jajo i basta
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Papryka nadziewana twarogiem
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Galaretki
- Cukinia faszerowana serem
- Pierogi ruskie
- Pieczone kartofle
- Halibut pod parmezanem
- Słone patyczki
- Tort makowy pyszny
- Placuszki-kaczuszki
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Makrela w ziołowej potrawce
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Zupa krem z zielonego groszku
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Kapuśniak i ogórkowa
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pizze - miniaturki
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Filet z indyka w soku owocowym
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Pasta z bakłażanów
- Przecier z manną
- Spatzle
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Zupa krem z kalafiorów