- Sałatka z arbuza i fety
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Tarta owocowa
- Lody czekoladowe
- Ciasto z jabłkami
- Pasta (dip) z bobu
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Cudowna cukinia
- Tarta z żurawinami
- Kacze piersi z wiśniami
- Pizza (bez mleka)
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Babeczki z szynką i serem
- Sos pomidorowy klasyczny
- Rogaliki drożdżowe
- Tarta z pianą owocową
- Koktajl z owoców sezonowych
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Pasta z kurczaka
- Tortilla hiszpańska
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Kurczak z curry
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Wołowina z fasolką szparagową
- Sernik tradycyjny
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Pierniczki
- Tarta ze szpinakiem
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kisiel mleczno-owocowy
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Zupa z soczewicy
- Fritata - warzywa w jajku
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Kurczak w curry
- Pasta z bakłażana
- Zraziki sezamkowe
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Naleśniki z mięsem
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Ciasto z dynią
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kurczak w sosie czereśniowym
- Racuszki najłatwiejsze
- Faszerowane kurze piersi
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Sos koperkowy
- Makaron z pomidorami
- Ciastka kokosowe
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Krupniczek mamy
- Omlet po włosku (frittata)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Jajka panierowane