- Chłodnik z pomidorów
- Śliwkowa legumina
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Różowa kaszka
- Kolorowa jajecznica
- Mak z łamańcami
- Ryba po żydowsku
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Chłodnik pomidorowy
- Lane kluski
- Ciasto daktylowo-orzechowe
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Francuski sos czosnkowy
- Kosmiczne pojazdy
- Sorbet porzeczkowy
- Czipsy
- Przecier jabłkowy
- Pierniczki
- Gruszki w kremie waniliowym
- Krem jabłkowy
- Delikatny i puszysty sernik
- Sos wiśniowy do owoców
- Tort czekoladowy
- Kruche ciasteczka
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Lody jagodowe z miętą
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Tarta brokułowa
- Placki ziemniaczane
- Nadziewany kabaczek
- Szara pasta
- Kartofle duszone
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Placuszki z twarogu
- Zupa krem z cukinii
- Sernik czekoladowy
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Uszka
- Błyskawiczny chłodnik
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Przecier z manną
- Ciasto do pizzy: kruche
- Galaretka z surowymi owocami
- Bakłażany z makaronem
- Zupa krem z marchwi
- Wigilijny kompot
- Ziemniaki faszerowane
- Sos prowansalski aioli
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Karpatka
- Kurczak z warzywami
- Sałatka z winogronami
- Koszyczek z pomidora
- Leśny przysmak na kolację
- Chleb alpejski z orzechami