- Krem z cukinii
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Pomidory nadziewane twarożkiem (bez glutenu)
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Chleb razowy z kminkiem
- Żółta pasta
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Przecier owocowy
- Ziemniaki faszerowane
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kurczak w soku winogronowym
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Pyzy
- Ciasto marchwiowe
- Młode warzywa z pieca
- Złocisty nektar
- Ciasto z owocami
- Blinki z cukinii
- Zimny pomidor
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Cytrynowe ciasteczka
- Faszerowane papryki
- Schab pieczony po galicyjsku
- Kluseczki bananowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Mulatki z bakaliami
- Naleśniki (bez glutenu)
- Sorbet brzoskwiniowy
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Chłodnik owocowy
- Lody dla młodych
- Indyk z marchewką
- Chleb (przepis podstawowy)
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Batoniki orkiszowe
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Chłodnik z pomidorów
- Kurczak z czereśniami
- Galaretka owocowa z pianką (bez mleka)
- Schab ze śliwkami
- Pieczeń cielęca
- Owoce ze słoika
- Owocowe zabawki
- Czipsy
- Sałatka z arbuza i fety
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Placek gruszkowy
- Bakłażany duszone
- Wołowina w sosie
- Kluski serowe
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Różności pod beszamelem
- Placuszki rybne orientalne
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Pesto po polsku
- Mielonka z dodatkami