- Makrobiotyczne gołąbki
- Tarta cebulowa II
- Kartoflanka przecieranka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pierogi kaukaskie
- Mus brzoskwinia - jabłko - banan dla dzieci
- Placki z jabłkami
- Zimowy kurczak
- Konfitury (i sok) z malin
- Chłodnik z pomidorów
- Chrupiące kaczuszki
- Szwedzkie ciasteczka świąteczne
- Zrazy z grzybami i ziemniakami
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Zapiekanka z marchwi
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Sos polski
- Flaczki z kurczaka
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Sos koperkowy
- Sos majonezowy
- Rolada serowa
- Murzynek
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Pierogi ruskie
- Cukinia z wody
- Kotleciki z tuńczyka
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Misie patysie - ciasto
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Schab z pomarańczami
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Oliwki po swojemu
- Pascha
- Puree z bakłażana
- Karmelowe wafelki
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Ryba w sosie warzywnym
- Grzybek śmietanowy
- Kaszka z buzią
- Owocowy indyk
- Kuskus jak prawdziwy
- Kostka z kaszki manny
- Puree ziemniaczane
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Gnocchi dyniowe
- Koktajl z owoców sezonowych
- Kompot ze śliwek
- Kruszonka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Puree z marchwi
- Przecier owocowy
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Kanapka z pastą jajeczną
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Majowe ciasto z rabarbarem