- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Francuskie kiełbaski serowe
- Zupa francuska
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Lekka rybna
- Guacamole
- Placek gruszkowy
- Kasza gryczana z serem
- Kartoflanka przecieranka
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Sok jabłkowy
- Ciasto bezowe z kremem
- Biszkopt z surowymi owocami
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Kartofle duszone
- Kruche wiatraczki
- Tarta owocowa
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Drób z jabłkami
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Karmelowe wafelki
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Placki (bez mleka, jajek)
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Schab pieczony po galicyjsku
- Zawijaski z chleba tostowego
- Zupa minestrone
- Chleb bezglutenowy
- Pasta z łososia
- Placuszki z tuńczyka
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Przecier jabłkowy
- Ryba z cukinią
- Legumina cytrynowa
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Daktylowe roladki
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Ciasto jogurtowe
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Tarta - kruche ciasto
- Knedle ze śliwkami
- Biszkopty bezglutenowe
- Zupa-krem z kukurydzy
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Kurczak z marchewką
- Puszysty mus wieloowocowy
- Pierogi białoruskie (bezglutenowe)
- Sałatka ryżowa (bezglutenowa)
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Zupa z soczewicy
- Caprese
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Zupa gulaszowa
- Zapiekanka z porów (bez glutenu)
- Mięso duszone po turecku