- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Rizotto z tuńczykiem
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Frittata z warzywami
- Sałatka grecka III
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Cytrynowy biszkopt
- Mazurek nugatowy
- Jabłko z sałatką ryżową
- Cytrynowe ciasteczka
- Biszkopt z owocami
- Kolorowe kulki
- Sałatka z grilla
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Placki z jabłkami
- Przysmak serowy
- Kruche plastry cytrusów
- Chleb kukurydziany
- Pascha II
- Makaron z sosem dyniowym
- Kulki rybne po norwesku
- Słodka bułka marchewkowa
- Aromatyczny schab
- Owocowa legumina
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Resztki lata
- Kotleciki z soji
- Zapiekanka z drobiu
- Kurczak z warzywami
- Kotlety gryczane
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Zupa-krem z kukurydzy
- Racuszki
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Puree z bakłażana
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Smażona mozzarella
- Budyń karmelowy
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Chleb razowy z kminkiem
- Sałatka ryżowa
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Puree z dyni
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Sałatka z tofu
- Pierniczki całuski
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Croque monsieur i croque madame
- Kuskus jak prawdziwy
- Karmelowe wafelki
- Zimowy kurczak
- Tort (bez glutenu)
- Panierowane paluszki rybne
- Ziemniaki faszerowane