- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Biszkopciki domowe
- Sernik na zimno
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Kruche ciasteczka
- Pierwsze mięsko
- Aromatyczny schab
- Legumina cytrynowa
- Tarta szpinakowa
- Makaron z serem
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Sałatka z kwiatami
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Sorbet owocowy
- Zupa z soczewicy
- Lody czekoladowe
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Rulonik z warzywami
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Kruche ciasto z masą makową
- Pierogi z owocami
- Pesto po polsku
- Owoce z kruszonką
- Pierogi kresowe
- Jeż
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kolorowe gnocchi
- Zupa krem z zielonego groszku
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Knedle ze śliwkami
- Zimowy kurczak
- Surówka z marchwi
- Bułgarski chłodnik
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Surówka z cykorii
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Różowy koktail truskawkowy
- Ryba z cukinią
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Młode warzywa z pieca
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Truskawki w czekoladzie
- Zupa z pulpetami
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Pierś z kurczaka i kuskus z pomidorami
- Pianka bananowa
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Rulonik z warzywami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Szaszłyki z kurczaka
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Ciasteczka czekoladowe
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)