- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Gjuwecz po słowiańsku
- Marchewka z brukselką
- Pianka bananowa
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Krem jabłkowy
- Kisiel z jabłkiem
- Galaretki
- Papryka nadziewana twarogiem
- Kolorowy ryż
- Szaszłyki z kurczaka
- Naleśniki meksykańskie
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Sałatka arabska tabuleh
- Kurczak z ananasem
- Spaghetti z pulpetami
- Filet z indyka w soku owocowym
- Babeczki z szynką i serem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Ciasto bananowe
- Łosoś znad zatoki
- Placuszki z cukinii
- Gruszki w kremie waniliowym
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Zapiekanka z marchwi
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Biszkopt z owocami
- Zupa krem ze szparagów
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Kluski kładzione z jabłkami
- Fritata - warzywa w jajku
- Papryka faszerowana warzywami
- Proste ciasto na kruchy spód
- Pierwsze mięsko
- Makaron rozmaitości
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Batony orzechowo-kokosowe
- Grzanki III
- Pulpety
- Pulpety z koperkiem
- Masło czosnkowe
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kisiel owocowy
- Koktajl z melona
- Kruche plastry cytrusów
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Felafelki
- Sos majonezowy
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Ziemniak w kropki
- Krem truskawkowy
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Biszkopt (bez glutenu)
- Drób z porzeczkami
- Kruszonka z jabłkami
- Kaszka z buzią
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)