- Tarta z pianą owocową
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Sos jogurtowy
- Francuski sos czosnkowy
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Keks biszkoptowy
- Placuszki jabłkowe
- Kulki serowo-orzechowe
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Śliwkowy omlet
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Naleśniki z sosem mornay
- Pieczone pierożki z serem
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Cukiniowe ciasto
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Pierogi kresowe
- Zrazy z kury
- Rozmaitości na parze
- Sos majonezowy
- Mrożone bezy z malinami
- Placki z cukinii
- Pierniczki
- Omlet po polsku
- Kruche spiralki
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Łazanki zapiekane z owocami
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Arabski chleb pita
- Chleb kukurydziany
- Zupa jabłkowa
- Jabłko z sałatką ryżową
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Ryż z jajkami na parze
- Sałatka z truskawek i melona
- Sałata z truskawkami
- Placek z zielonego groszku
- Surówka zimowa
- Zapiekanka z sera i makaronu
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Ciasto z jagodami ucierane
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Kaszka z buzią
- Kartoflanka przecierana
- Zupa z pulpetami
- Zupa owocowa
- Biszkopty bezglutenowe
- Krem z pogniecionych truskawek
- Wiśniowa legumina
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Francuskie kiełbaski serowe
- Zupa z zielonej sałaty