- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Wołowina w sosie
- Dipy jogurtowe
- Białe leczo
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Ślimaki daktylowe
- Pizza z owocami
- Knedelki z sandacza
- Sałatka dziadka Julka
- Pomidory nadziewane ryżem
- Sos koperkowy
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Zupa krem z kalafiorów
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Guacamole
- Placki z jabłkami
- Kulki mięsne po szwedzku
- Kaczka z jabłkami
- Kotlety gryczane
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Ryba po żydowsku
- Ryba z cukinią
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Galaretka z pigwy
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Placuszki jabłkowe
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Pączki z białego sera
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Ciasto (bez mleka)
- Sałatka owocowa
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Kisiel z malinami
- Gnocchi dyniowe
- Sorbet owocowy
- Śliwkowy omlet
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Sałatka z grilla
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Rolada serowa
- Francuski sos czosnkowy
- Zupa ogórkowa
- Cytrynowy biszkopt
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Deser z kaszy jaglanej
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Sałatka z arbuza i fety
- Różowa kaszka
- Kulki rybne po norwesku
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Bułki maślane
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Batoniki orkiszowe
- Pierniczki