- Jeż z awokado
- Kotleciki z tuńczyka
- Kruchy placek ze śliwkami
- Placuszki serowe
- Ciasteczka czekoladowe
- Zupa ogórkowa
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Sałatka z tofu
- Zupa z dyni
- Barszcz czerwony
- Pierwsze dziecięce ciasto
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Zupa z soczewicy
- Racuszki gryczane
- Zupa z kabaczków
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Pulpety
- Makaron ze szparagami i łososiem
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Bezy (bez mleka)
- Chleb (bez glutenu)
- Jajka panierowane
- Szwedzki łosoś
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Kasza gryczana z serem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Zapiekanka z drobiu
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Sos pomidorowy klasyczny
- Owoce ze słoika
- Sok jabłkowy
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Daktylowe roladki
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Kluski z kaszy manny
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Pulpeciki pod beszamelem
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Surówka z czerwonej kapusty
- Szejk niekoniecznie arabski
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Zupa owocowa
- Chrupiące babeczki
- Surówka z marchewki
- Grzanki parmezanowe
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Surówka z żurawiną
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Deser gruszkowy
- Różowa kaszka
- Krem jarzynowy z indykiem